Home | Te koop | Site Map

Radios

Te Koop

Werkbank

Doc


Philips 638A - pagina 3


Mooi glasparelen en wat kost het allemaal...


Z'on chassis weegt kaal overigens helemaal niets. Voor een groot gedeelte heb ik geprobeerd het met vrij grof schuurpapier roestvrij te krijgen wat niet de oplossing was.
Het chassis heb ik toen toch maar naar de straler gebracht. Hoewel je het chassis op bepaalde plekken mooi roestvrij krijgt je krijgt vreemde kleurschakeringen je behoud plekken die je nooit van je leven ontdaan krijgt van roest. Bij niet consequent in één richting schuren krijg je als het ware vieze kleurvegen, en dat is zeker niet mooi. Ik heb het chassis daarom maar voorzichtig laten glasparelstralen. Zandstralen is te grof en vernield het chassis. Het wordt te warm en verbuigt hierdoor niet meer te herstellen. Daarna heb ik hem laten vernikkelen en laten kleuren o.i.d. tot de kleur die ik origineel vond. Een chassis ga vernikkelen dat dat doe ik nooit meer. Te glanzend... Niet origineel ( wat is origineel ? ) maar ja bij elk begin weet je nog niet wat kan en mogelijk is.
Nu ik dit allemaal zo opschrijf lijk ik eigenlijk wel een beetje gek gekeken naar de hoeveelheid tijd en geld die ik er in steek gestoken heb..

De buizen heb ik bijvoorbeeld langzamerhand bijelkaar moeten scharrelen. Niet in een keer want dat is gewoon te veel geld ineens. Het bedrag dat je voor goed metende buizen moet neertellen geeft je de extra motivatie om het allemaal nog maar voorzichtiger en omzichtiger aan te pakken. Heel simpel... je realiseerd dat er geen weg terug is. Zeker vergeleken met mijn Philips 525A, die werkt en alleen maar een slechte kast heeft, en wat ik er voor heb neergeteld. Vraag maar niet wat het allemaal heeft gekost, want je krijgt er geen eerlijk antwoord op.

De montage...


Na een 8 maanden ben ik bijna klaar met alle onderdelen er op/in zetten. Ik moet nog één elco vervangen, maar wacht hier met opzet mee. Ik ken me zelf langzamerhand. Doet hij het dan vervang ik die elco niet, vind het niet nodig dan terwijl het vele malen veiliger is. Ik zie nog andere kleine dingen die het netjes en goedwerkend moeten maken. Ze doen het wel maar dwing me zelf dit te doen. Plaats ik alle onderdelen weer en zet hem op de variac dan komt het er niet meer van.

Lees Verder (pagina 4) .....