Home | Te koop | Site Map

Radios

Te Koop

Werkbank

Doc


Philips 638A - pagina 4


De luidspreker...


De luidspreker was ook erg roestig, eigenlijk ook niet meer te gebruiken qua ijzer en roest. De papieren konus die er niet in zat heb nieuw, jawel nieuw, via van Jam Post uit Australie aangekomen. Ik heb de luidspreker helemaal uit elkaar gehaald en alle onderdeeltjes met de hand geschuurt. De luidspreker heb ik, na het plaatsen van de nieuwe konus en de luidsprekertrafo [ die het nog deed ] geprobeerd m.b.v. mijn Philips 522A. Wonderwel deed de luidspreker het of als hij nieuw uit de fabriek kwam. Ik heb toen een grote schreeuw, en een enorme grote dans om de tafel, gemaakt.. De eerste klanken...

Daarna heb ik nog één elco van 25 uf /350V vervangen. Ik heb overigens alle condensatoren moeten vervangen op de platte keramische na. Ja duidelijk was het weer... De laatste loodjes wegen het zwaarst. Hij was klaar... en nu na twee jaren, af en aan, schijtende benauwd om de stekker in het stopcontact te doen. Maar ja moet toch gebeuren... Eerlijk gezegd heb ik de eerstvolgende avonden alleen nog maar telkens de verbindingsdraden doorlopen zonder hem aan te zetten. Lopen alle draden zoals ze moeten. Is alles goed met elkaar verbonden etc... Heeft vier dagen geduurd voordat ik zeker wist dat alles goed verbonden was... de geteste buizen er in stroom erop. .

Op de variac...


Eindelijk na twee jaren klaar... Alle draden nogmaals goed doorlopen. Het schema ken je na een aantal dagen volledig uit het hoofd.
De multimeter in de aanslag en de stroom erop. Na ongeveer een vijftal uren langzaam de spanning naar 220 V opvoeren. Alle in het schema aangegeven buisspanningen klopten, behalve de spanningen rondom de E446.
Wel een rustige ruis of iets dergelijks. In de grammofoonstand ook nog geen geluid. Ik heb daarna de radio uitgezet, het schema nog eens doorgenomen, en de buizen nogmaals getest. Alle buisjes zijn nog goed. Dus het zit hem hoogstwaarschijnlijk in het circuit rondom de E446. Een condensator over het hoofd gezien die niet helemaal deugt ?


Lees Verder (pagina 5) .....